Je maakt iets en beseft dat je nog veel meer moet maken

Gisteren mdf laten zagen bij de Globus, vandaag de nieuwe boekenkast in elkaar gezet en – nadat ik hem weggehaald had van de afbeelding – al één keer in de verf gezet. Terwijl er bezoek was, en straks weer bezoek komt. Die nieuwe boekenkast was nodig omdat de bestaande (links op de foto) te klein geworden was voor eigen werk. Ja, inderdaad, ik heb een boekenkast vol eigen werk, in het Nederlands en allerlei andere talen. Daar schaam ik me helemaal niet voor, ik vergeet steeds wie ik ben, en die tastbare boeken herinneren me eraan dat ik dat allemaal ooit bij elkaar geschreven heb (en nogal wat  vertalers vertaalden minstens vijf planken bij elkaar). Er lagen boeken plat bovenop staande boeken en dat stond me niet aan, dat vond ik rommelig. Maar nu is er iets wat me ook niet aanstaat: er is tweeënhalve plank onbezet.

Punt is natuurlijk dat er in die kast geen Dautzenberg, McEwan, De Nooy, Zsófia Bán, Barry (Sebastian én Kevin), Anne Enright, Roos van Rijswijk, John McGahern, Andrew Miller, Oek de Jong, Kim Leine, Siegfried Lenz, Juli Zeh. R.J. Peskens, Austin Duffy of Koos van Zomeren mogen staan. Geen sprake van, die staan elders, voornamelijk in Amsterdam. Dus zal ik zelf aan de bak moeten. Nog tweeënhalve plank. Ik moet onmiddellijk beginnen. Maar eerst een gin-tonic, bij een aangename temperatuur van 26 graden, een tikje fris. Maar met citroen, limoen of komkommer?

9 thoughts on “Je maakt iets en beseft dat je nog veel meer moet maken”

 1. Wat geweldig dat je niet alleen zoveel lezers een plezier hebt gedaan, maar ook voor veel werkgelegenheid hebt gezorgd: vertalers, boekverkopers, drukkers, kaftontwerpers etc. over de hele wereld. Indrukwekkend. 😉 Dus kijk maar uit: een nieuw boek schrijven mondt uiteindelijk weer uit in een extra boekenkast. Maar als je er zin in hebt: vooral doen! Niemand zal je tegenhouden.

  Like

 2. Mijn boekenkast is gevuld met ook van die boeken bovenop de stapel gestapeld. Ooit had ik alle boeken op kleur geordend. En ja, dat zag er inderdaad geordend uit. Toch maar weer die boeken gewoon ongedwongen in die kast gezet na een afstofweekend. Ik word er kriegelig van, als het te geordend is. …

  Like

 3. Een boekenkast van mdf, dat ik daar nog niet aan heb gedacht…
  Een paar jaar geleden heb ik “Boven is het stil” via een Duitse vriendin leren kennen (je bent nooit sant in eigen land). Het is een van mijn favoriete boeken. Ga dus maar gauw aan de slag. Ik kijk ernaar uit.

  Like

 4. Mijn Lundia-boekenkasten, met glazen deuren ter bescherming van de boeken tegen het niet af te leren krabgedrag van mijn katten, puilen uit. Dus niet alleen stapels bovenop staande boeken, maar boeken op plekken waar ze niet horen. Mijn eens zo geordende boekenkasten zijn totaal onoverzichtelijk geworden. En dat voor een ex-bibliotheekmedewerker. 😦 Ik zoek me te pletter en ik erger me te pletter. En de ellende is dat ik geen muren meer heb om boekenkasten tegenaan te zetten. Ik ben dus langzaam begonnen met boeken te selecteren voor de kringloop. Langzaam, want o, wat is dat moeilijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s