Chromecast

De Canal Digitaal-soap is tot een einde gekomen. Al een jaar betaalde ik per maand 19,99 voor niks. Geen enkele Eifeler ‘vakman’ kreeg het voor elkaar mijn schotel dusdanig te draaien dat de CI-module van Canal Digitaal een signaal opving. Het heeft me honderden euro’s gekost, want ja: de arbeid is geleverd en wij kunnen er ook niets aan doen dat het niet gelukt is. Eén ‘vakman’ liet me achter met niets: het tv-scherm was zwart en bleef zwart, tot ik ontdekte dat hij een kabeltje in een verkeerd gat had gestoken. Op een bepaald moment heb ik het losgelaten. Dat was moeilijk, héél moeilijk, want ik ben daarin een obsessief persoon.

Twee weken geleden – ik weet niet meer hoe – ontdekte ik dat er een Canal Digitaal-app bestaat. Op dezelfde dag waarop ik me voornam Canal Digitaal op te zeggen, want dat kan maar in een periode van een maand voor het verstrijken van het eerste jaarabonnement. ‘Verrek,’ dacht ik. Die app kostte niks dus ik laadde hem onmiddellijk op mijn iPad. Met het intikken van mijn klantnummer had ik op slag toegang tot de Nederlandse zenders die ik een jaar geleden al had willen bekijken. Of niet bekijken, als de mógelijkheid er maar was. Ook zag ik ergens het woord chromecast staan. ‘Aha,’ dacht ik. Afgelopen maandagochtend kocht ik bij de Mediamarkt een zo’n chromecast, voor 29,00 euro. Juist deze week was dat ding een tientje goedkoper. Een meevallertje. Maar dat mocht ook wel een keer.

Hier in de Eifel wachtte ik een dag met het in de tv steken van de mediastreamer, bang als ik was dat er van alles mis zou gaan. Er ging niets mis, alles maakte contact met elkaar. Perfect beeld, alles in HD-kwaliteit. Weliswaar niet alle zenders van mijn ‘pakket’ zijn via de app te bekijken, maar voor de ARD en de ZDF heb ik altijd nog de schotel, die ik dus helaas niet – dat lelijke ding – van het dak kan halen. Want ja, als halve Duitser dien ik op zondagavond naar Tatort te kijken, dan heb ik op maandag iets om over te praten.

Vanavond begint het schaatsseizoen met de NK. Om tien voor acht zit ik op de bank, iPad, chromecast en Sony Bravia in de aanslag. En nu al kan ik me verkneukelen op februari. Hoe hard het ook vriest hier, hoe niets er ook in de tuin te doen is, ik stook de houtkachels flink op en ga twee weken lang naar de Olympische Spelen kijken op de Nederlandse tv. Niets of niemand zal me afleiden.

One thought on “Chromecast”

  1. Beste Gerbrand,
    Over de beeldkwaliteit (op een groot scherm) weet ik niets, maar ARD en ZDF hebben ook apps waarmee je (ook achteraf) deze programma’s kan bekijken. Zelfs in nederland kan je zonder VPN Tatort via de app kijken.
    Misschien kan je daarmee de schotel helemaal missen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s