Multigroom

Het komt wel voor, zoals nu, dat hier best lang niets staat. Dat heeft te maken met kruid verschieten. Zoals het er nu naar uitziet, ben ik aan een volgend autobiografisch boek bezig. In tegenstelling tot deel 2, Knecht, alleen, weer meer chronologisch, iets meer als een dagboek, iets overzichtelijker. Soms schiet er dan een tijdje als het ware niets over om hier te plaatsen. En ik probeer toch om zo weinig mogelijk overlap te hebben tussen dat boek en ditjes & datjes op dit weblog of op Twitter of op nog andere plekken. Want dan krijg je weer dat ‘mensen’ gaan zeggen dat het ‘een in elkaar geflanst’ werk is, verzameld, bijeengebracht. Ik herinner me nog een bespreking van Rotgrond bestaat niet, waarin vermeld werd dat het ‘een bijeengeraapte bedoening’ was, terwijl vrijwel alles nieuw en vers was. Dat stond me niet erg aan. 

Vanochtend, en dit heb ik nog nergens opgeschreven, stond ik me te scheren. Zo eens in de zo veel tijd moet je (ik) dan ook even goed naar de wenkbrauwen kijken. Des te ouder je wordt, des te sneller groeien de haren in die wenkbrauwen, en trouwens ook de haren in de oren. Nu heeft M. een heel handig, klein tondeusetje, dat ik ook gebruik voor mijn geitenbaardje. Bij bol.com heet zo’n ding een ‘multigroom’. Aha, dacht ik vanochtend, die kan ik natuurlijk ook gebruiken voor mijn wenkbrauwen. Ik haalde het eraan bevestigde kammetje eraf en verving dat door een kammetje dat hoger was. Hoger betekent – over het algemeen – dat de haren minder kort worden afgeschoren. Over het algemeen, ja. Ik had niet moeten kijken naar de algemene hoogte maar naar de hoogte tussen kammetje en scheervlak! Met als gevolg dat ik nu nog één wenkbrauw heb. Even heb ik overwogen die andere dan ook maar op een halve millimeter (want dat was het, geloof ik) af te scheren, maar gelukkig deed ik dat niet. ‘Jij kan de hele week nergens naartoe!’ meesmuilde M. Nou, daar trek ik me niks van aan. Ik deed zojuist gewoon boodschappen bij AH en de dienstdoende caissière bij de zelfscankassa’s zei: ‘Nou, ik wéét het niet’, toen ik een fles witte wijn scande. Dus ik zie er zelfs jaren jonger uit!

5 gedachten over “Multigroom”

 1. Gelachen om je stukje! Ik vroeg me inderdaad al af waar je stukjes bleven maar dat is nu duidelijk. Ik kijk in ieder geval uit naar je nieuwe boek en daar mogen best ook een paar van jouw prima stukjes staan. En geen wenkbrauwen of maar één worden misschien wel de nieuwe mode.

  Like

 2. Na het lezen je blog las ik deze advertentie in de Daily Mail:
  Want super long lashes? This number one bestselling mascara that ‘lengthens AND adds volume’ is only £5.28 right now on Amazon
  Misschien werkt het ook voor wenkbrauwen.

  Like

 3. Dag Gerbrand, ik wil toch een kleine kanttekening maken: het is je kruit verschieten. Het gaat helaas niet over het schieten met kruiden maar met kruit. Al vind ik schieten met kruiden wel zo vriendelijk klinken, een salvo met bieslook en rozemarijn bijvoorbeeld. Nou ja, zie maar

  Like

 4. Ik doe het hoofdhaar van mijn man altijd op 2 mm.
  Eens vergat ik 2mm in te stellen en heeft hij bijna een week met een gladde schedel rondgelopen. Nooit geweten dat 2mm zoveel verschil kan maken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: