Landerig

Tja, augustus. Geen wonder dat er nauwelijks iets te melden valt. Die over het algemeen saaie zomerovergangsmaand, met voortaan als nieuw element in het midden de sterfdatum van mijn vader. Er was hier wat regen, het hele dorp danste op straat. Vandaag en morgen zou er veel meer regen komen, maar die valt, zoals gebruikelijk, elders. De Nims is nog niet drooggevallen, maar Floris komt nauwelijks tot haar borstje in het water. Allerlei kleinere toevloeibeekjes staan al maanden droog. Het is nu wel bewolkt en voor een kurkdroge, zondoorstoofde tuin is bewolkt weer ook al een verademing. Deel III nadert de 80.000 woorden (daar vindt dus wel voortgang plaats) en ik werk aan een bespreking van het eerste deel van de dagboeken van Voskuil, die ik als pdf’je op mijn iPad heb. Nou ja: ‘pdf’je’? Zeg maar gerust PDF. Ik noemde het zojuist in een mailtje aan Jann Ruyters van Trouw trouwens een ‘leeservaring’. Als ik het goed heb, komt-ie op 10 september in de krant. 1500 woorden, dat is uitzonderlijk veel voor een boekbespreking. Anders wordt het 17 september, de dag waarop ik naar Hilversum afreis om met Frits Spits op de radio over Voskuil te gaan praten. Het is nogal een gebeurtenis, het verschijnen van dat eerste dagboekdeel. Verder rommel ik een beetje in de tuin, herstel dingen, draai de kraan vaak open, gooi balletjes naar Floris, drink een kopje koffie bij Rinus en Lien, ga bij Max en Margret kijken hoe ze de gele pruimen oogsten. Luister voor het eerst naar de podcast van Gijs Groenteman en Teun van der Keuken omdat ik getipt was dat De kapperszoon daarin besproken werd. Volg atletiek en fietsen en zwemmen op de tv. Nou ja, wat ik zeg: augustus. 

6 gedachten over “Landerig”

 1. Dag Gerbrand

  We hebben mekaar gezien in Passa Porta in Brussel, nu alweer een tijd geleden. Ik ben de Vlaamse nicht van Aiko Pastoor, weet je nog?

  Je boek is uitgelezen. Het ligt klaar om persoonlijk aan Aiko te overhandigen. Dat zal heel binnenkort zijn, want zijn moeder (mijn tante dus) is maandag gestorven. Binnenkort gaan we naar een ‘’herdenking van haar leven” en dan neem ik je boek mee.

  Ik heb zowel jouw boek gelezen als dat van Tobi en van beide boeken heb ik een verslagje gepubliceerd op Goodreads. Ik bundel die altijd korte leesverslagen (max 150 woorden) één keer om de drie maanden in een boekenblog op mijn eigen website c-bon.org.

  Hier heb je de link: https://c-bon.org/boekenlijst-2-van-2022/. Zo kan je op zoek naar het verslagje over het boek van Tobi en dat van jou.

  Tobi heb ik het verslagje gemaild, want hij las zo graag reacties! Maar wat ik schreef moet hem wellicht niet hebben bevallen want ik heb geen antwoord mogen ontvangen.

  Je mag altijd laten weten hoe verkeerd ik het heb. 🙂

  Groetjes!

  C’bon gcv Copywriter Christine Bonheure Zuidakkerlaan 32 9041 Gent Tel: 0495 14 07 09 www: c-bon.org https://c-bon.org/ Lees mijn meest recente blog https://c-bon.org/blog/! Volg me op Facebook https://www.facebook.com/cboncopy.

  >

  Like

 2. Die waterstand van de Nimms is wel heel wat anders dan vorig jaar! Spannend dat het al zo opschiet met je nieuwe boek. Ik houd trouwens ook meer van het woord leeservaring dan van recensie. Ik zal de Trouw in de gaten houden op beide dagen. Ik ben destijds heel dapper aan de serie Het bureau begonnen, maar na 3 delen afgehaakt. Misschien heeft het er mee te maken, dat er vroeger een aardige tijd zat tussen het verschijnen van een elk volgend deel. Worden de dagboeken ook zo’n uitgebreide serie?

  Like

 3. Ik weet niet wat dat is met die Voskuil. Ik heb hem geprobeerd te lezen, maar het boeide me niet. Al dat kantoorgeneuzel. Ik weet dat er heel veel fans zijn, maar ik, nee….Natuurlijk ga ik wel luisteren naar De Taalstaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: