Op pad, met een beetje geluk

Toen ik zojuist incheckte op de KLM-site, stond daar gewoon dat de vlucht zoals gepland zou vertrekken. Maar, dacht ik, dat slaat op het tijdstip, 08:45 uur, en wellicht zonder rekening te houden met allerlei andere factoren die tegenwoordig een rol spelen? We zullen het morgenochtend pas weten. Athene. En daar halen we een huurauto op en dan rijden we helemaal langs de kust eerst naar het westen, dan heel eventjes naar het zuiden en dan naar het zuid-oosten tot we aankomen op Methana.

Qua planning voor wat betreft het derde Privé-Domeindeel sprak ik af dat deze vakantie zo’n beetje de afsluiting zou worden. Methana, of beter: Limnisa, de schrijfretraite nabij Agios Georgios, komt voor in twee boeken: Rotgrond bestaat niet en Knecht, alleen. Ik was er eerder in 2017 en 2018. Werelden van verschil met een jaartje ertussen. Pauline Slot en vriend Henk zijn er ook en Romi Jones, die we daar in 2018 leerden kennen. Omdat zij met ruimbagage reist, neemt ze een keezbordspel mee, de Engelse versie, omdat ze daar vier jaar geleden aan verslaafd is geraakt tijdens het binnen zitten omdat we toen zo’n vijf dagen met de storm Zorbas te maken hadden en je het niet eens in je hoofd haalde in zee te gaan zwemmen. We maakten toen veel te veel lawaai, wat niet de bedoeling is op een schrijfretraite. Ondertussen zijn we ook al een keer bij Romi op vakantie geweest in Northumberland en Romi en haar vrouw waren afgelopen voorjaar bij ons in de Eifel. Ik weet niet of het gaat lukken, er daar een eind aan te breien. Hoewel het weer min of meer een dagboek is, heb je toch een passende afsluiting nodig, iets wat het tot een rondje maakt. Pauline beloofde me gisteren op een feestje dat Henk gaf dat zij en Henk dingen voor mij in petto hadden. Ik denk dat dat een grapje was, maar wat andere mensen ‘in petto’ vinden, is dat voor jezelf vaak niet. Hoe dan ook: de laptop gaat mee. En de zwembroek. En boeken. Maar eerst, belangrijk, voorbij de beveiliging op Schiphol zien te komen. Op tijd. En hopen dat de KLM andere vluchten uitkiest om te annuleren.

Eén gedachte over “Op pad, met een beetje geluk”

  1. Het leven is spannend. Wel of geen corona. Wel of geen vliegtuig. Wel of nog niet een derde PrivéDomein voor Sinterklaas. Wel of geen reactie op een blog.
    Like Like Like.
    Fijne tijd – waar dan ook.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: